Biljke protiv virusa

23.03.2012.

Prisutnost virusa u našem organizmu zdravstveni je problem čak i onda kada ne izazivaju nikakve simptome bolesti, jer su virusi po svojoj prirodi opasni i kada su tihi. Naime oni su pokretači brojnih oštećenja i nenormalnih biokemijskih procesa u stanicama. O njihovoj podmuklosti govori i činjenica da suvremena medicina zapravo nema djelotvorne lijekove, a cjepiva su razvijena za samo mali broj virusnih bolesti (dječje bolesti).

VIRAGO
Virago je biljni pripravak formuliran s ciljem pojačati djelotvornost snaga obrane (stanice imuniteta) uz istodobnu izravnu ulogu u inaktivaciji virusa. Specifično djelovanje Viraga daju amazonska biljka mačja kandža, list masline, cink, lizin, rudbekija i kora drveta Pau d’ Arco (taheebo). Ovi sastojci djeluju dvostruko na način da izravno uništavaju viruse, te podižu imunitet.

Mačja kandža (Uncaria tomentosa) je jedna od najvažnijih biljaka protuvirusnog djelovanja. Južnoamerički indijanci koriste ju već 2000 godina, a u srž znanstvenog zanimanja dospjela je zbog svojih sposobnosti - uništava viruse, smanjuje povišenu temperaturu, smanjuje upalu, djeluje protutumorski, a prema nekim novijim zapažanjima može pružiti zaštitu od uzročnika atipične upale pluća (virusa SARS). Uncaria djeluje i na imunološki sustav prvenstveno poticanjem stvaranja limfocita te jačanjem njihove aktivnosti, a znamo da su u borbi protiv virusa limfociti najvažnije stanice.

Maslina se s pravom može nazvati drvom života. Za protuvirusni učinak masline odgovorna je elenolna kiselina koja koči stvaranje transkriptaze i proteaze, enzima potrebnih nekim virusima da oštete zdrave stanice. Usporavanjem virusnog umnažanja tvari iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena i mogućnosti da krene u napad. Tvari iz lista masline doprinose liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija, a djeluje čak i na virus HIV-a. Važnost iscrpine lista masline u liječenju virusnih oboljenja ističe biokemičar Arnold Takemoto riječima: Smatram da je iscrpina lista masline vrijedan dodatak protiv sindroma kroničnog umora i brojnih virusnih oboljenja, naročito onih tvrdokornih. Ona pokriva prostor koji dosad nismo mogli ispuniti.
Spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika, te stoga proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike.

Aminokiselina lizin ima svojstveno protuvirusno djelovanje, a posebno učinkovito koči umnažanje virusa herpesa.

Pau d’ Arco (taheebo), južnoameričko drvo, jedna je od najmoćnijih ljekovitih biljaka za potporu imunitetu.



SAMBUREX
Smjesa iscrpine bazginih bobica, rudbekije, kozlinca, cinka te vitamina C najprirodnija je moguća zaštita i podrška imunološkom sustavu. Osobito ju preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, osobama sklonim prehladi i infekcijama dišnih putova, slabokrvnim i kronično umornim osobama.

Cvijet bazge, jedne od najpoznatijih ljekovitih biljaka, često je dio kućne ljekarne. Bazga se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Knneip, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice. Suvremena znanost razjasnila je tajnu djelovanja bobica bazge: bazga ima sposobnost onemogućiti ulazak / prodor virusa u stanice te njegovo umnažanje unutar stanice.Bazga posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa.

Kozlinac (Astragalus) je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-podupiruće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.

C vitamin - od svih vitamina ima najvažniju ulogu u imunološkoj obrani tijela. Nužan je za pokretljivost leukocita i njihovu učinkovitost protiv napadača -bakterija te djelovanje glavne žlijezde imunološkog sustava - timusa.



ZAJEDNIČKI SASTOJCI U OBA PROIZVODA:

Cink ima izuzetno značajnu ulogu u radu imunološkog sustava jer razmjerno njegovom nedostatku u organizmu slabi i naša sposobnost obrane od virusa te se povećava rizik za nastanak imunoloških poremećaja. Cink iskazuje jedinstveno djelovanje na žljezdu timus u kojoj sazrijevaju tzv.djevičanski limfociti dospjeli iz koštane srži i u timusu se, posredovanjem hormona timulina, pretvaraju u T-limfocite. Važnost T-limfocita je nemjerljiva u svim procesima imunološke obrane. Kako je za funkciju timulina nezamjenjiv cink, u slučaju nedostatka cinka timulin gubi svoju učinkovitost. To dovodi do stvaranja nedovoljnog broja zrelih T-limfocita, a posljedično takva osoba gubi sposobnost obrane od virusnih, gljivičnih i zloćudnih bolesti.

Rudbekija (ehinacea) je najpoznatija imuno-jačajuća biljka čije tvari doprinose povećanju broja imunoloških stanica odgovornih za inaktivaciju virusa i bakterija.


VirAgo - sastav jedne tablete
Ekstrakt lista masline 80 mg
Lizin 80 mg
Mačja kandža 60 mg
Kora drveta taheebo 30 mg
Korijen crvene rudbekije (ehinaceje) 25 mg
Cink 10 mg

Cijena: 225,33 kn
Članska cijena: 169,00 kn
173 BB
137,4 KB
90 tableta


SambuRex - sastav u jednoj žličici (5 ml)
Ekstrakt bobica crne bazge 5000 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina iz antilske trešnje) 100 mg
Cink 5 mg
Biljna smjesa koja sadrži: 130 mg
Ekstrakt vršaka stabljike crvene rudbekije (ehinaceje) 74 mg
Ekstrakt korijena kozlinca (Astragalus membranaceus) 30 mg
Ekstrakt korijena uskolisne rudbekije (ehinaceje) 26 mg

Cijena: 265,33 kn
Članska cijena: 199,00 kn
203 BB
161,7 KB
240 ml

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.