Probava - naš drugi mozak

07.01.2011.

Za probavni sustav se ponekad kaže da je naš drugi mozak. Kako god to čudno zvučalo, činjenica je da upravo u crijevima i želucu leže odgovori na mnoge naše nagomilane probleme.

TrimeX
Tekući biljni preparat Trimex se zasniva na jedinstvenoj znanstveno utemeljenoj formuli prirodnih aktivnih sastojaka koji potiču trošenje nagomilane masnoće u masnim stanicama, smanjuju apetit, uklanjaju toksine nastale metaboličkim procesima i potpomažu rad jetre.

Digestive Enzymes
Kompleks probavnih enzimima (Digestive Enzymes) služi za razgradnju bjelančevina, masti i ugljikohidrata. Oni olakšavaju funkciju jetre i žuči, potpomažu mršavljenje putem pojačane razgradnje masnoća, poboljšavaju ulazak glukoze u stanice (dijabetes), te bitno olakšavaju uklanjanje toksina iz organizma.

S obzirom da su pred nama zimski dani, odabrali smo za vas kombinaciju nutrijenata za koje smatramo da će najbolje pomoći vašem organizmu da što kvalitetnije odradi svoj posao u nadolazećem razdoblju i proipremi vas da dočekate proljeće poletni i odmorni!

Dakle, za sljedeće bi razdoblje bilo izuzetno korisno pojačati unos probavnih enzima radi teže zimske prehrane, te potaknuti čišćenje jetre i rad žuči. Količina enzimima bogate hrane (svježe voće i povrće) se smanjuje, dok se istovremeno količina teške, kalorične hrane povećava, te se javljaju tegobe sa jetrom i žuči. Gušterača je također pred dodatnim izazovima (masnoće, šećer) kao i ukupan probavni sustav. Limfa je preopterećena zbog više razloga - virusi, zimsko nekretanje te masna hrana prijeti da blokira ovaj važan odvodni sustav kojim tijelo uklanja otrovne tvari. Sve ovo se neminovno odrazi i na našu imunološku sposobnost i to u vrijeme kada kruže brojni virusi i kada obrana treba biti najspremnija. Ne zaboravimo da je uzimanje probavnih enzima nužno i stoga jer se prirodna sklonost stvaranju plinova povećava s godinama upravo zbog nedostatka enzima potrebnih za probavu (naročito ugljikohidrata pa nastaje fermentacija) i promjenama crijevne flore. Ukoliko je probavljanje hrane otežano smanjenom proizvodnjom probavnih enzima, veća količina polurazgrađene hrane dospijeva u debelo crijevo gdje dolazi do njihove fermentacije, a broj se štetnih bakterija povećava. Zato je kombinacija Trimex i Digestive Enzymes naša preporuka za sve one koji žele osnažiti upravo ovaj sustav. Ova kombinacija će opskrbiti organizam sa korisnim hranjivima - kompleksom aminokiselina, kompleksom ljekovitih biljaka (aloja, noćurak, zeleni čaj, sjemenke grejpa, kurkuma, komorač, garciniju), mineralima (vanadij, mangan i krom), te čak 7 različitih probavnih enzima!

Cirkulacija omogućuje prijenos kisika i nutrijenata svim tkivima te povratno uklanjanje toksina. No, suvremeni način života koji uključuje dugotrajno sjedenje, masnu i kaloričnu hranu, te visoku razinu stresa neminovno pogoršava cirkulaciju krvi u organizmu. Loša cirkulacija može uzrokovati nakupljanje suvišnih kilograma i toksične mase poznate kao celulit, povišenu razinu masnoće u krvi i mnoge kronične bolesti. Osim što je potrebno više se kretati, piti tekućine (voda), korisno je koristiti i prirodne kreme čije se svojstvo zagrijavanja i poticanja cirkulacije osjeti odmah nakon primjene. Ovo možemo zahvaliti dragocjenim ekstraktima ružmarina i jaglaca koji potiču cirkulaciju i eliminaciju štetnih tvari. Posebno ćete osjetiti ovo njegovo svojstvo da potiskuje krv do kapilara na površini kože kroz osjećaj peckanja i topline. Đumbir smanjuje bolove, otekline i jutarnju ukočenost, a poboljšava i pokretljivost zglobova. Prodire kroz tkivo gdje razbija celulitne nakupine na sitnije dijelove, rastvara ih i putem pojačane cirkulacije omogućava njihovo uklanjanje. Ulje ružmarina i iscrpina zelenog čaja imaju antioksidativno i antimikrobno djelovanje. CRX sadrži i vučji trn koji smanjuje oštećenja tkiva i ubrzava njegovu regeneraciju, a bisabolol i provitamin B5 umiruju i obnavaljaju kožu. CRX nanijeti dva puta dnevno (ujutro i navečer), po mogućnosti nakon tuširanja. Temeljito umasirati na problematična područja, čime se pojačava apsorpcija i prokrvljenost. Učinak se dodatno može pojačati ako se prije nanošenja tuširate naizmjence hladnom i toplom vodom te ukoliko istrljate kožu spužvom (ili grubim ručnikom). Za dugotrajan uspjeh, tretmani protiv celulita zahtijevaju odlučnost i upornost. Uživajte u kremi CRX!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.