Kako naručiti proizvode?

15.04.2010.


Naručivanje:


•Telefonom: 01/6112 234
•Faksom: 01/6112 226
•E-mailom: calfit@calivita.com
•Poštom: Calfit doo, Bednjanska 8A 10000 Zagreb
poziv na ID broj 3851115930
Načini plaćanja i troškovi vezani uz plaćanje
•PLAĆANJE INTERNET BANKARSTVOM ILI U NEKOJ OD POSLOVNICA BANAKA ILI FINE
Naručene proizvode možete platiti putem internet bankarstva ili u poslovnicama banaka/ FINE. Tom prilikom, potrebno je da prilikom uplate unesete ispravan kunski iznos za uplatu i poziv na broj. Ove informacije su iskazane na računu ili ćete ih dobiti u razgovoru sa našim djelatnikom.

Želimo naglasiti da plaćanje Internet bankarstvom predstavlja najbrži i najjeftiniji oblik plaćanja jer su provizije koje naplaćuje banka male (cca 1-2 kn po nalogu). Provizije prilikom uplate u poslovnicama banaka ili FINE iznose između 1 i 2 % od ukupnog iznosa narudžbe

•KREDITNA KARTICA MASTERCARD/VISACARD
Plaćanje računa kreditnom karticom moguće je izvršiti i putem telefonskog naručivanja (tj, platiti karticom možete i ukoliko niste fizički prisutni u našoj trgovini). Ovaj oblik plaćanja uglavnom je za vas bez dodatnih provizija. Provjerite sa vašom bankom izdavateljem kartice.

•ČEK
Plaćanje računa čekom jedno je od najstarijih oblika plaćanja. Važno je ček poslati na adresu Calfit doo, Bednjanska 8A, 10000 Zagreb te na čeku obavezno kao korisnika navesti CALFIT DOO i potpisati ček. Prilikom naplate čekova za vas nema dodatne provizije, osim što banka naplaćuje samo izdavanje čekova (cca 1-2 kn/ček)
•POUZEĆE
Plaćanje gotovinom Hrvatskoj Pošti prilikom preuzimanja paketa. U ovom slučaju Hrvatska pošta vama naplaćuje proviziju 1,83% od ukupnog iznosa – minimalno 5,00 a maksimalno 80,00 kn). Važno je znati da možete i sami izračunati točno proviziju koju morate uplatiti i na taj način kontrolirati da li vam je Hrvatska Pošta pravilno naplatila proviziju (na primjer: na ukupni iznos računa od 500,00 kn potrebno bi bilo platiti 9,15 kn provizije + 5,00 kn dostavu paketa do kuće ako je dostava do kuće izvršena. Ako nije, onda trebate platiti samo 9,15 kn provizije.

Usluga slanja (poštarina)

Na iznose iznad 400,00 kn usluga slanja je besplatna, a na iznose manje od 400,00 iznosi 15,00 kn.

Naša preporuka…

Dakle, prilikom plaćanja računa, potrebno je obratiti pažnju na provizije koje naplaćuju financijske kuće preko kojih plaćate račune. Naša dugoročna preporuka je da se računi plaćaju putem Internet bankarstva jer to predstavlja najbrži i najjeftiniji oblik novčanih transakcija. Ukoliko ne koristite Internet bankarstvo, raspitajte se u vašoj banci o toj jednostavnoj mogućnosti koju danas nude gotovo sve banke. Internet bankarstvo vam omogućuje da sve račune plaćate bez čekanja u redovima, a da pritom i uštedite novce ne plaćanjem provizija.

Druga opcija je plaćanje kreditnom karticom. Calfit doo posluje sa MASTERCARD/VISACARD kartičnom kućom te smo u mogućnosti primati isključivo kartice te kuće. Zatim je za vas također povoljno plaćanje čekovima.

Plaćanje pouzećem na žalost predstavlja jednostavan ali puno skuplji način plaćanja računa jer Hrvatska Pošta naplaćuje proviziju od 1,83% od ukupnog iznosa narudžbe što za vas predstavlja najnepovoljniji način plaćanja računa.

Ukoliko imate pitanja vezanih uz ovu temu nazovite 01/6112 234 radi dodatnih konzultacija.

Probavni problemi

Piše Renata Armanda, dipl. ing. nutricionist

Akcija! Iskoristite 25,00 kn popusta na kupovinu Probio Balance + Digestive Enzymes na jednom računu. Akcija traje od 1. travnja do 15. lipnja 2010.

Što je nadutost (meteorizam)?
Nadutost, meteorizam ili flatulencija je povećana količina zraka u probavnom sustavu i vrlo je čest problem naročito žena srednje i starije dobi. U normalnim okolnostima, koliformne (crijevne) i anaerobne bakterije proizvode manje količine plinova - ugljični dioksid, vodik i metan koje sačinjavaju većinu crijevnog plina. Manji dio odnosi se na sumpor koji je odgovoran za neugodan miris, a proizvod je određenih sojeva bakterija čiji se broj u crijevima neprirodno poveća zbog unosa hrane bogatom sumporom. Neki su ljudi genetički skloniji nadutosti zbog toga što imaju dulja crijeva ili tendenciju začepljenju pri čemu se toksični otpad koji nastaje probavom dulje zadržava u crijevima i bakterijama daje više vremena da proizvedu plinove. Uzrok može biti i nepodnošenje određenih namirnica (npr. mlijeko), upale crijeva, ili užurbani način života i brza (loša) prehrana.

Meteorizam (flatulancija ili nadutost) je fenomen koji ponajviše ovisi o vrsti hrane koju konzumiramo i vrsti bakterija koje imamo u crijevima. Zato je redoviti unos probavnih enzima i korisnih bakterija nužan za uspostavljanje i održavanje zdrave crijevne flore.

Zašto dolazi do stvaranja plinova?
Najčešći uzrok napuhavanja i pretjeranog nakupljanja plinova rezultat je kombinacije nedovoljnog žvakanja hrane (gutanja zraka) te vrstom namirnica i bakterija prisutnih u crijevima. Naime, prirodna sklonost stvaranju plinova povećava se s godinama nedostatkom enzima potrebnih za probavu (naročito ugljikohidrata pa nastaje fermentacija) i promjenama crijevne flore. Ukoliko je probavljanje hrane otežano smanjenom proizvodnjom probavnih enzima, veća količina polu razgrađene hrane dospijeva u debelo crijevo gdje dolazi do njihove fermentacije, a broj se štetnih bakterija povećava. Ovaj proces pojačava se sporijim pražnjenjem crijeva, zatvorom, prisutnošću divertikula (proširenja crijeva). Zbog toga uzimanje probavnih enzima Digestive Enzymes i Digest Ease znatno olakšava ovu situaciju.

Koja hrana potiče stvaranje plinova?
Omiljena hrana bakterija fermentacije su, kao i naša: ugljikohidrati (šećer, žitarice, vlakna). Neki ugljikohidrati se ne mogu potpuno razgraditi (rafinoza) pa dolaze u debelo crijevo i bakterijama uljepšavaju dan uzrokujući gomilanje plinova (kupus, brokule, šparoge i neke žitarice). Drugi primjer je mliječni šećer laktoza čija je probavljivost ograničena, stoga konzumacija većih količina mliječnih proizvoda i mlijeka često izaziva vjetrove, nadutost, grčeve i proljev.


NEKOLIKO SAVJETA

•Hranu treba dobro sažvakati.
Gutamo li slabo prožvakanu hranu, s njom ćemo progutati i puno zraka koji će ostati ‘zarobljen’ u crijevima.
•Paziti kako kombiniramo namirnice.
Proteinske obroke (meso) i ugljikohidrate (krumpir, riža, tijesto, kruh) ne uzimati zajedno, već ih odvojeno kombinirati s kuhanim ili svježim povrćem.
•Birati dobre ugljikohidrate.
Treba odabrati cjelovite žitarice i rižu uz napomenu da takva hrana u početku može malo pojačati smetnje, dok se ne postigne regulacija stolice na dulji rok.
•Opskrbiti probavni sustav zdravim bakterijama.
Važno je osigurati stalan unos zdravih bakterija u svoj probavni sustav (pogotovo nakon antibiotskih kura). Tu nam pomažu naši vjerni proizvodi koji ih sadrže - ProbioBalance, Acidophillus i AcZymes.
•Pomoći probavi enzimima.
Probavni enzimi (Digestive enzymes / Digest ease) smanjuju ostatke neprobavljene hrane čime se smanjuje njihova prisutnost u debelom crijevu. Na taj se način aktivno smanjuje količina nastalog plina.
•Obnoviti narušenu crijevnu floru.
Probiotici (ProbioBalance / Acidophillus / Aczymes) pomoći će u obnavljanju narušenog stanja crijevne flore. U većini je slučajeva prije toga dobro najprije očistiti crijeva (prisutnu nepoželjnu crijevnu floru) koristeći proizvode Paraprotex i Digestive Enzymes u periodu od mjesec - dva.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.