VEIN PROTEX – čuvar krvnih žila i kapilara

25.03.2010.

Oligomerni proantocijanidini (OPC) su najbolje tvari koje u prirodi možemo naći za zdravlje krvnih žila i kapilara. OPC sprječavaju oštećenja stjenke krvnih žila na dva načina:
1.ometa formiranje slobodnih radikala koji dovode do oštećenja,
2. štite cjelovitost kolagena i elastina
Vein protex je preparat širokog polja djelovanja, a osobiti zaštitni učinak iskazuje na sljedeće:

MOZAK /SRCE
Opasnost od puknuća krvne žile i hemoragijskog moždanog udara povećava se sa većim oštećenjima kapilara i povećanim krvnim tlakom. Oslabljen kapilarni sustav, koji posebno pogađa osobe sa visokim krvnim tlakom te dijabetičare, dovodi do povećane propusnosti (permeabilnost) kapilara što omogućava gubitak vitalne stanične tekućine prolaskom u tkiva. Korištenjem proantocijanidina stabilizira se stjenka krvnih žila i kapilara te tkiva građenih od kolagena i elastina te tako sprječava pucanje krvnih žila. Korištenjem OPc-a smanjuje se razina oštećenja ukoliko se moždani udar ipak desi te se ubrzava oporavak neuroloških funkcija (njemačka studija na laboratorijskim životinjama).
OPC se danas koriste kao podrška u smanjenju krvnog tlaka i smanjenju rizika od moždanog udara. Putem očuvanja zdravlja kapilara znatno se poboljšava opskrba srca kisikom i hranjivim tvarima što je vitalno kod svih bolesti srca.

VENE / EDEMI
OPC jačaju stijenke kapilara i krvnih žila tako što sprječavaju razgradnju kolagena i elastina, dva najvažnija strukturna proteina koja krvnim žilama daju elastičnost i čvrstoću. Mogućnost nastanka edema i oteknuća se drastično smanjuju pa se OPC primjenjuje u slučaju natjecanja nogu, zglobova, u tretiranju ozljeda i ožiljaka, kod limfedema, krvarenja iz nosa, proširenih i varikoznih vena.

ALERGIJE
OPC donose olakšanje kod različitih tipova alergija i astme. Glavni mehanizam djelovanja OPC-a je inhibicija (zaustavljanje) oslobađanja i djelovanja histamina što donosi smanjenje alergijskih simptoma – oticanja, upale, bolova. Nadalje, snažno antioksidativno djelovanje zaustavlja katalitičku aktivaciju enzima oksigenaze. Ova grupa enzima poznata je po tome što reagiraju na prisustvo histamina dozvoljavajući ispuštanje upalnih molekula što se očituje kao fizička manifestacija alergije. Čak se i za vrijeme sezone alergija, kada nije bilo vremena za pripremu, može osjetiti značajno smanjenje fizičkih simptoma alergije. Posebno je važno da se primjena OPC-a ne kosi sa imunoterapijom jer OPC ne sprječavaju tvorbu antitijela na specifične alergene.

NEUROLOŠKI SUSTAV
Mnogi neurološki poremećaji mogu se umanjiti i spriječiti korištenjem OPC-a. Zdravlje kapilara te dobra cirkulacija ponajviše se odražavaju na funkciju i zdravlje mozga i živčanog sustava.
Dosadašnje studije potvrđuju uspješnost proantocijanidina u sprječavanju oštećenja i poremećaja na krvnim žilama koji su primarni uzrok pogoršanja simptoma kod osoba pogođenih Parkinsonovom bolešću. OPC se također mogu uspješno koristiti kod poremećaja pažnje i koncentracije (ADD), a mehanizam djelovanja je dvojak . Prva razina djelovanje je sprječavanje oštećenja stanične membrane putem smanjenog djelovanja slobodnih radikala. Druga razina uključuje sposobnost OPC-a da doprema u mozak cink, mangan, selen i bakar, minerale ključne za moždano tkivo.

RAK
Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti . Njihovo značenje ovdje proizlazi iz njihovog antioksidativnog djelovanja, a potvrđeno je i kloničkim ispitivanjima. Antioksidativno djelovanje sprječava oksidativna oštećenja naše DNK. OPC se osim u prevenciji koriste i u podršci kod većih prisutnih karcinoma tako da sprječavaju rast i progresiju bolesti. Utvrđeno je da OPC povećava odgovor tijela na maligne stanice tako da povećava proizvodnju stanica prirodnih ubojica (NK) te podiže opću otpornost tijela na stanice tumora za 40-50% (University of Arizona).

OČI/VID
Očno tkivo može se zaštititi od oštećenja prouzrokovanih reaktivnim kisikovim česticama (slobodni radikali) snažnim antioksidativnim djelovanjem proantocijanidina. Mikroskopski sitne krvne žile oka su mjesto najpodložnije oštećenjima. Dokazano je da se proantocijanidini koncentriraju uzduž ovih krvnih žilica štiteći ih od oštećenja. Istraživači sugeriraju da su proantocijanidini najbolji prirodni lijek kod degeneracije makule i dijabetičke retinopatije te ostalih degenerativnih očnih poremećaja, a također odlično pomagalo za sve koji naprežu svoje oči dugotrajnim gledanjem u kompjuterski ekran. No, to nije sve. Proantocijanidini OPC se preporučuju za bolju funkciju retine svim kratkovidnim osobama.

KOŽA
Rezultat djelovanja OPC-a vidljiv je i na našoj koži. Koža se revitalizira i obnavlja, postaje napeta i glatka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MJERE OPREZA:
Osobe koje uzimaju lijekove za razrjeđenje krvi (salicilati, heparin i ostali) trebaju se prije uzimanja preparata sa oligomernim proantocijanidinima (Vein protex) savjetovati sa svojim liječnikom. Preparati OPC-a mogu sadržavati veće količine tanina koji smanjuje apsorpciju željeza te ih ne trebaju uzimati osobe koje su anemične i koje uzimaju preparate sa željezom.
DOZIRANJE
Optimalna doza OPC-a je 2 mg/ kg tjelesne težine što odgovora unosu 1-2 tablete Vein protexa dnevno. Velike doze uzete odjednom mogu izazvati simptome detoksikacije (crvenilo, groznica, umor, dijareja, glavobolje, itd) te se stoga količina treba povećavati postupno.
SAVJETOVANJE I NARUDŽBE: poziv na ID 3851115930
Calivita Int., Zagreb, Bednjanska 8A , telefon: 01 611 22 34 mail: calfit@calivita.hr

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.