Novo o gripi!

25.11.2008.

Photobucket

Liječnici su upozorili kako bi ove zime čak četvrtina Europljana mogla oboljeti od virusne gripe, što bi značilo da će 70 posto zaposlenih otići na bolovanje. Pandemija je neizbježna, a imunologe i infektologe je zabrinula činjenica da se novi virus izrazito brzo modificira. Očekuje se kako će najviše oboljelih biti u prosincu i u siječnju. Virus je prozvan "australskim", jer su upravo u Australiji, prošle godine, po prvi put izolirana dva nova tipa tog virusa - Brisbane/10 i Brisbane/59.
Dr. Giancarlo Icardi, direktor Sanitetskog odjela na Sveučilištu u Genovi, rekao je kako je, u odnosu na prošlogodišnji, virus ponovno mutirao. "Iako ovogodišnji tipovi nisu zarazniji od ranijih, očekuje nas gora sezona, jer veći dio stanovništva nikad nije bio u kontaktu s njima", naveo je Icardi.
Prema statističkim podacima, do pandemija gripe dolazi svakih 40 godina. Tako je 1918. godine pandemija španjolske gripe odnijela živote oko 50 milijuna ljudi, dok je 1968. godine hongkonška gripa ubila oko milijun ljudi.
Redovna detoksikacija - temelj dobrog imuno sustava!

VitalWoman... za vitalnost žena!

PhotobucketSuvremena žena daleko je više opterećena obvezama i potrebom da bude lijepa, uspješna, zdrava (i pritom majka), nego što su to bile naše bake i prabake. Opterećenost uslijed dugogodišnjeg stresa dovodi do nedostatka energije i pretvara se u kroničan umor, psihičku iscrpljenost, a krajnje i do stanja depresije. Uslijed svega, tjelesno zdravlje propada, a hormonalni se sustav remeti. Gubitak vitalnosti, vigora i radosti života vrlo je česta, a dio svega toga je i gubitak interesa za spolni život. VitalWoman je proizvod namijenjen uspostavljanju zdravlja i ravnoteže hormonalnog sustava, podiže opći energetski status, jača mentalni sustav i libido, tonizirajući cijeli organizam žene koji je u današnje vrijeme bitno poljuljan brojnim obvezama i načinom življenja.
VitalWoman u svom sastavu predstavlja bogatsvo ljekovitih biljaka koje sinergistički djeluju na uspostavljanju harmonije i jačanju libida.
Damiana je, kao nervni tonik, najjača u otklanjanju glavnih uzroka seksualnih problema suvremene žene, a to su mentalna i psihička iscrpljenost. Koristi se kao opći tonik za organizam - podiže duh, vigor i vitalnost, stimulira genitalni trakt te regulira hormonalnu aktivnost. Primjenjuje se i kod nervoze, impotencije, urinarnih infekcija, vaginalne suhoće te bolnih menstruacija.
Suma je bogata germanijem i obiljem fitokemikalija, pa se koristi i u prevenciji tumora. Suma obnavlja seksualnu funkciju kod oba spola, pomaže u regulaciji ženskih spolnih hormona i jača imunitet. Koristi se kao afrodizijak, u kontroli kolesterola, anemije, slabe cirkulacije, te kao zaštita od tumora.
Maca se u tradicionalnoj peruanskoj medicini Maca koristi kao imunostimulans te u tretiranju anemije, menstrualnih neregularnosti, simptoma menopauze, neplodnosti te kod širokog raspona seksualnih problema. Ljudi koji je uzimaju hvale je zbog postignutog osjećaja vitalnosti koja ima direktan utjecaj na libido te na kvalitetu seksualne aktivnosti.
Sabal palma (Serenoa repens) ima snažan antiseptički i diuretički učinak. Muškarci je koriste za sprečavanje povećanja prostate, a žene za povećanje grudi. Posjeduje afrodizijska svojstva, a ženama će se svidjeti njezino svojstvo da jača mokraćni mjehur, čineći ga otpornijim na infekcije.
Sarsaparilla je čuvena po svojoj sposobnosti čišćenja krvi te je danas raširena diljem svijeta u različitim farmakopejama kao sredstvo za tretiranje kožnih problema, ekcema, akni, psorijaze, pa čak i gube. Također se preporučuje kod alergija, astme i kroničnog bronhitisa. Čisti i štiti jetru te stimulira probavu.
Catuaba sadržava aktivne tvari koje povećavaju libido, smiruju nadražene živce, smanjuju nervozu i bolove te opuštaju i čiste krvne žile.
Guarana je stimulans centralnog živčanog sustava čijim korištenjem postižemo održavanje energije kroz dulji period i bolju cirkulaciju. Djeluje na smanjenje boli, te kao sredstvo protiv migrene i neuralgija.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.