JOINT PROTEX

11.07.2008.

Za regenaraciju zglobova i vezivnog tkiva

Photobucket
JointProtex je proizvod koji sadrži kompleks od čak 11 aktivnih sastojaka za očuvanje te regeneraciju zglobova i vezivnog tkiva. Sadržava sve one tvari kojih u standardnoj prehrani ili nema, ili ih ima u nedovoljnim količinama.
Bolesti zglobno-koštanog sustava među najčešćim su razlozima za posjet liječniku u razvijenim zemljama. Učestalost ovih bolesti može se objasniti sve dužim životnim vijekom, ali i suvremenim nezdravim načinom života te štetnim utjecajima iz okoline.
Najčešći oblik oboljenja zglobova je osteoartroza, degenerativno oboljenje zglobova. Artroze zahvaćaju 63%, a upalne bolesti zglobova 16 % oboljelih.
Osteoartritis karakterizira propadanje zglobne hrskavice. Iako može zahvatiti bilo koji zglob, najčešće su ipak pogođeni veliki zglobovi kao što su zglobovi kralježnice, kuk, koljeno (zbog najvećeg opterećenja tih zglobova). Vrlo su česte i upalne bolesti zglobova (reumatske bolesti), a zajednička su dva simptoma: karakteristična bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom zglobu.
Glukozamin
Potiče proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni.
Kondroitin sulfat -
blokada enzima koji razgrađuju hrskavicu
Kao i glukozamin, tvar je koja pruža okvir za sintezu kolagena. Ove tvari vežu dovoljno vode da bi tvorili viskozni, elastični sloj. Tako podmazuju i štite hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Kondroitin blokadom određenih enzima sprječava trošenje zglobne hrskavice.
Hialuronska kiselina (HA) - za podmazivanje hrskavice
Količinski najvažniji dio vezivnog tkiva. Osigurava odmazivanje hrskavce u zglobovima.

Metil-sulfonil-metan (MSM) – začvrstinu istabilnost vezivnog tkiva
MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena. Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.
Cetil-miristoleat (CM)-za regeneraciju i protiv trošenja hrskavice
štiti tkivo hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova, i učestvuje u procesu regeneracije.
Indijsko tamjanovo drvo-protiv upala
ima jako antiupalno djelovanje, deluje kao mukolitik (rastvara sluz), a ima i antiseptičko svojstvo.
Kurkuma - antioksidativno i antiupalno djelovanje
kurkumin koji se dobija iz kurkume (Lat. Curcuma longa) preporučuje se u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artritisa).
Suručica - biljni aspirin
Posebno se preporučuje kao diuretik za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale. Djeluje i kao analgetik, tj ublažava bolove u zglobovima, ali štiti i želučanu sluznicu.
Cink - protiv upale vezivnog tkiva
Nedostatak cinka u prehrani čimbenik je koji povećava rizik nastanka upale vezivnog tkiva, reume, kao i pojave celulita.
Mangan - za bolju ravnotežu
Mangan je potreban za aktivaciju enzima potrebnih za sintezu molekula GAG-a i proteoglikana. Nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, kronične malaksalosti i umora, te gubitka ravnoteže

Pakiranje: 90tab

Sastav jedne tablete:
Glukozamin HCL (iz školjki) 250 mg
Kondroitin sulfat 250 mg
Metil-sulfonil-mctan 150 mg
Glikozaminoglikan 150 mg
Hvaluronska kiselina (kompleks) 50 mg
Cetil miristoleat kompleks 50 mg
Ekstrakt tamjana (Boswellia serrata,
std.25% bosvelinske kiseline) 50 mg
Suručica (Filipendula ulmaria) 40 mg
Ekstrakt kurkume
(std.95% kurkumina) 10 mg
Cink (glukonat) 5 mg
Mangan (glukonat) l mg

Upotreba:1-3 tablete dnevno uz obrok ili prema savjetu liječnika.

FAT ABSORBER

04.07.2008.

Psilium - upijač masnoća

Fat Absorber sadrži ljusku sjemena psiliuma (Plantago ovata) i glukozamin koji iskazuju izuzetno svojstvo vezanja, zbog čega ovaj proizvod u prijevodu i zovemo upijač masnoća. Fat Absorber je proizvod za suvremenog čovjeka, jer na jednostavan i ekonomičan način doprinosi reguliranju metabolizma masti, te je djelotvorna pomoč kod problema zatvora i sporijeg rada probavnog sustava. Zbog svog djelovanja na vezanje toksičnih tvari i masnoća, prporučuje se u prevenciji malignih crijevnih bolesti koje su u usponu zbog narušenih prehrambenih navika. Brojna istraživanja potvrđuju da suvišan unos kalorija i prekomjerna potrošnja namirnica životinjskog porijekla, uz ograničeno kretanje, dovodi do mnogih oboljenja. Unatoč svim nastojanjima medicinskih službi, problem ostaje nerješen: raste broj onih koji pate od pretilosti, dijabetesa i ateroskleroze uzrokovane nepravilnim načinom života. Drugi po učestalosti oblik raka - rak debelog crijeva - vrlo je raširen zbog masne prehrane s malo biljnih vlakana, a ujedno je i drugi po smrtnosti među tumorskim oboljenjima. Njegova učestalost raste poslije 40. godine života, a vrhunac dostiže između 60. i 75. godine.
Psilium s vodom u želucu stvara masu iznimnih upijajučih sposobnosti koja usporava brzinu punjenja i pražnjenja želuca (manje smo gladni), omekšava stolicu i povećava njezinu učestalost te smanjuje apsorpciju kolesterola u krv. Na razinu kolesterola i masti (lipida) u organizmu bitno utječu procesi koji se odvijaju u želučano-crijevnom traktu. Naime, ako jedan dio lipida vežemo i odstranimo već u crijevima, oni će u manjoj količini prodirati u cirkulaciju. Istovremeno, organizam koristi rezervne masti, a jetra za proizvodnju žučnih kiselina jedan dio kolesterola, umjesto iz crijeva, uzima iz krvi i tako se učinkovito smanjuje razina ukupnih masnoća u krvi. Na taj način Fat Absorber pomaže onima koji drže dijetu za mršavljenje, kao i onima koji se bore s aterosklerozom.
Upotreba Fat Absorbera ima i drugi vrlo važan zadatak. U probavnom se traktu izlučuje i proizvodi velik broj otrovnih kancerogenih tvari koje se samo putem balastnih tvari iz hrane, putem stolice, mogu odstraniti iz organizma. Već spomenuta sposobnost psiliuma da stvara masu koja omekšava i povećava volumen stolice, koristi u vezanju metaboličkih otrova u crijevima. Stolica koja sadrži veliku količinu štetnih tvari brže napušta crijevni trakt ne ostavljajući vremena za oštećenje crijevne sluznice, pa se na taj način reducira opasnost od malignih promjena.
Važno svojstvo psiliuma je njegova probiotička aktivnost, što znači da potiče rast i prisustvo bakterija tzv. zdrave crijevne flore. Na taj način doprinosi zaštiti od crijevnih infekcija, indirektno sudjelujući u podizanju imuno statusa te smanjenju alergijskih reakcija.

Pažnja:
Proizvod uzimati prije ili između obroka s puno tekućine (vode). S obzirom da u svom djelovanju psilium veže i vitamine topive u vodi, vitaminske pripravke preporučujemo uzimati u razmaku od 2-3 sata nakon uzimanja Fat Absorbera.

Pakiranje: 100 kapsula

Sastav – jedne kapsule
Ljuska sjemena biljke Plantago ovata
- Psyllium (vrsta trputca) 499 mg
Glukozamin HCl 1 mg

Upotreba:
2 – 6 kapsule s puno tekućine ili
prema savjetu liječnika.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.