Značaj kvalitetne prehrane u životu suvremenog čovjeka

13.06.2008.

Svjedoci smo sve većeg zagađenja okoline. Čovjek sve više biva okružen osiromašenim i zagađenim tlom, vodom i zrakom, povećanim otpadom, bukom i stresom. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) dodatno ukazuje na probleme svjetske prehrane, u kojoj čak 840 milijuna ljudi gladuje, dok istovremeno problem prehrane u razvijenijim zemljama dobiva nove globalne dimenzije zbog nedostatka esencijalnih mikronutrijenata i povećanih potreba ljudskog organizma za istima. Pretpostavlja se da samo manji postotak stanovnika razvijenog svijeta (u koji spada i Hrvatska) putem svoje prehrane dobiva dovoljno mikronutrijenata, kvalitativno i kvantitativno. Na top listi najugroženijih esencijalnih hranjiva nalaze se esencijalne masne kiseline, elementi u tragovima, makroelementi, vitamini i kisik.


CaliVita garancija 100% kvalitete

Dodaci prehrani CaliVita International svojim sastavom predstavljaju prirodan izvor esencijalnih hranjiva, neophodnih za optimalno funkcioniranje organizma. Proizvodi su rezultat objedinjavanja tradicionalnih iskustava s najnovijim znanstvenim dostignućima, a aktivne tvari potječu isključivo iz prirodnog izvora što ističe njihovu visoku biološku aktivnost. Proizvode se najsuvremenijom tehnologijom, u skladu sa standardima dobre farmaceutske proizvođačke prakse (GMP), te pod striktnom kontrolom FDA (Food and drug Administration) - krovne svjetske organizacije za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda.
Većinu proizvoda treba uzimati za vrijeme ili nakon obroka, jer su tada probavni procesi apsorpcije najaktivniji. To se posebno odnosi na minerale i vitamine topive u mastima (beta karoten, vitamin E, koenzim Q10). Proizvode bogate vlaknima (Nopalin, Fat Absorber, Yucca, Green Care) preporučljivo je uzimati između obroka s puno tekućine, a proizvodi na biljnoj bazi mogu se uzimati i na prazan želudac, kao i za vrijeme obroka. Proizvodi se mogu međusobno kombinirati, a za optimalnu kombinaciju najbolje je potražiti savjet. Također, proizvodi se mogu uzimati po trenutačnim ili sezonskim potrebama organizma.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.