Oxymax kapi kisika

27.02.2007.

kapi koje život znače…i još više

Photobucket
Prva zabilježena primjena terapije kisikom zabilježena je 1879., a primjenio ju je francuski liječnik J.A. Fontane. Danas je terapija kisikom vrlo raširena i prihvaćena od medicinske javnosti u mnogim europskim zemljama.
Definicija terapije kisikom iz američke Medicinske enciklopedije:
Oxy – terapija je oblik liječenja koji koristi kisik u elementarnom ili molekularnom obliku u cilju liječenja raznih bolesnih stanja i za jačanje imunološkog sustava. ….Bio-oksidativne terapije kao terapeutski pristup imaju cilj povećanje sadržaja kisika u krvi, putem pravilnog disanja i prehrane, uz upotrebu ozona i/ili hidrogen peroksida, u svrhu liječenja specifičnih bolesti koje su rezultat oslabljenog imunološkog sustava. Bio-oksidativne terapije primjenjuju se vrlo dugo u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj, Rusiji..
Cilj bio-oksidativne terapije (BOT):
• ukidanje /promjena stanja ili procesa koji su prouzrokovani nedovoljnom razinom kisika u tijelu (npr. astma, udisanje dima i plinova, izloženost smogu, pušenje, respiratorne bolesti..)
• ubrzanje liječenja i oporavka nakon traumatskih ozljeda ili infekcija putem povećanja količine kisika u tjelesnim tkivima (npr infekcije mekih tkiva i kostiju, upalne promjene na tkivima, ozljede i prijelomi, povrede kože ..)
Upotreba terapije kisikom:
Bio-oksidativne terapije koriste se danas za liječenje i kao pomoć u liječenju raznih bolesti i stanja- od karcinoma, AIDS-a, virusnih oboljenja, krvožilnih bolesti, do kožnih oboljenja (akne, ekcemi, čirevi, ozljede), artritisa, alergija, kao i u dentalnoj kirurgiji itd.
Ozon ili hidrogen peroksid smatraju se nositeljima bio-oksidativnih terapija zahvaljujući oksidativnoj sposobnosti ovih tvari. Smatra se da imaju sposobnost zaustaviti rast tumora, ubiti viruse, potaknuti proizvodnju bijelih krvnih stanica i interferona (proteini koji mogu stimulirati imunitet i iskazati antivirusno djelovanje), pospješiti dotok kisika u krv i tkiva.
Načini korištenja kisika: Danas liječnici u mnogim klinikama diljem svijeta uspješno liječe artritis, reumatizam, i ostale probleme sa zglobovima, upalna oboljenja tkiva, zatim rane koje teško zacjeljuju (dijabetičari), koristeći kisik na više načina:
– oralno u obliku ozona i hidrogen peroksida,
– putem inekcija direktno u oboljela tkiva,
– putem boravka u hiperbaričnoj komori,
– kombinacijom navedenih metoda
KISIK – u borbi protiv virusa I bakterija
Inhibitorno svojstvo kisika na rast m.o. proučava se još od 19. stoljeća.
Značajan broj istraživanja unazad nekoliko desteljeća otkriva nam vezu između niske oksigenacije (sadržaja kisika) i razvoja mikroorganizama u organizmu. Do sada je objavljeno preko 5000 znanstvenih radova o značaju i ulozi kisika na zdravlje i bolest.
Virusi i paraziti se dijele na porodice, ovisno o njihovoj strukturi, tipu genoma i načinu replikacije. Mnogi virusi sadržavaju fosfolipidnu ovojnicu sa glikoproteinskim dijelovima, obavijajući njima kapsulu sa DNK, RNK i strukturalnim proteinima.
Virusi sa ovojnicom koja sadržava lipide (masne komponente) su osjetljivi na organska otapala i kisik, jer bilo kakvo oštećenje ovojnice znači i gubitak infektivnosti/virulentnosti.
To su Herpes virusi, Cytomegalovirus, Epstein-Barr, Paramyxoviridae (zaušnjaci), Orthonyxoviridae (influenca), Retroviridae (HIV)…
Dr H. Kief je među prvima izvodio pokuse na svojim pacijentima, u kojima je uništavao viruse i bakterije kroz hiper-oksigenaciju pacijentove krvi. Dr Rosenow, poznati bakteriolog, koji je 60 godina radio na klinici Mayo 60, svojim je istraživanjima pokazao da se mikroorganizmi mogu kontrolirati korištenjem suplemenata koji sadržavaju kisik.
Harris (1998.) zaključuje u svojim istraživanjima da su patogeni mikroorganizmi anaerobi tj. žive i napreduju pri niskim koncentracijama kisika, dok ih dobro oksigenirana sredina ubija.
Dr P. Kidd, pak, kaže: “ Možemo govoriti o nedostatku kisika kao najvećem uzroku svih bolesti:”
U jednom istraživanju polio virusi su bili izloženu djelovanju kisika u obliku ozona. Nakon 30 sekundi 99% virusa bilo je inaktivirano (nemogućnost umnažanja u stanici domaćinu), ali su zadržali strukturu. Analiza je pokazala oštećenja na bjelančevinama i polipeptidima ovojnice čime je poremećena sposobnost pijanjanja. Istodobno utvrđena je i pucanje RNK na dva dijela, dovodeći do poremećaja u replikaciji (umnažanju).
Najcitiraniji radovi na ovome području govore u prilog tome da kisik i ozon ometaju i oštećuju integritet ovojnice virusa kroz proces peroksidacije fosfolipida i lipoproteina.

Kisik direktno ulazi u stanice te potiče stanično čišćenje:
Stanice koje su zaražene virusima I bakterijama postaju “kompromitirane” i razlikuju se od zdravih stanica jer im slabi struktura stanične membrane. Stabilizirani kisik u obliku peroksida u našoj se krvi, uz pomoć enzima katalaze, oslobađa na aktivni kisik i vodu. Aktivirani kisik ima afinitet vezanja za virusima oštećene stanice te bolesne stanice, zbog promjena u električnim i kemijskim svojstvima membrane. Membrana bolesne stanice se pri tome oksidira te oslobađa viruse i bakterije u krvotok. Slobodni aktivirani kisik prisutan u krvi oksidira sada tako oslobođene nametnike.
U jednoj studiji proučavan je utjecaj kisika na E. coli. Utvrđeno je da je došlo do prodora kisika kroz staničnu membranu, te reakcije sa DNK pri čemu je struktura zatvorene cirkularne uzvojnice DNK promijenjena u otvorenu uzvojnicu. To je svojstvo važno jer se time bitno smanjuje pa čak I onemogućava umnažanje mikroorganizama.
Viši organizmi, poput sisavaca, pak imaju sposobnost re-stabiliziranja uzvojnice DNK I RNK, pa je u svim istraživanjima zabilježeno visoko toksično djelovanje kisika I ozona na mikroorganizme, ali ne I na pacijente.
Gdje još možete primjeniti Oxy max: Pored primjene u svrhe liječenja, kisik se može koristiti i za čišćenje i dezinfekciju vode (voda iz prirode ili vodovoda), dezinfekciju boca i spremišta za vodu i ostala pića, za sprječavanje rasta gljivica i plijesni na voću i povrću (pomiješati 20 kapi Oxy maxa sa pola litre vode i staviti u bocu za raspršivanje, ravnomjerno poprskati voće ili povrće), za uklanjanje neugodnih mirisa u postrojenjima i domovima, za tretiranje vode za piće na životinjskim farmama, dezinfekciju i čišćenje posuda kućnih ljubimaca kao i za poticanje rasta kućnog bilja, kod uboda insekata itd.
Napomena: u svim navedenim primjerima potrebno je odgovarajuću količinu kapi kisika prethodno pomiješati sa vodom. Oxymax, kisik otopljen u vodi, 60 ml.

HARMONIJA PROMJENA - MENOPAUSAL FORMULA

17.02.2007.

Photobucket

Menopauza je period koji donosi velike promjene u životu žene. One su višeslojne i obuhvaćaju hormonalne, fiziološke, psihičke i emocionalne promjene. Javljaju se neregularna menstrualna krvarenja, valunzi, nervoza, depresija, suha sluznica i češće infekcije urogenitalnog trakta. Žene su ulaskom u ovo razdoblje i dodatno sklone debljanju. Zbog toga se neminovno mijenja i prehrana. Ona mora obilovati vitaminima, antioksidantima, nezasićenim masnim kiselinama, pojačanim dozama željeza, kalcija, magnezija i dodatnim prirodnim izvorima (zamjenama) za hormon estrogen koji u ovom životnom ciklusu nedostaje.

Opasnosti menopauze za svaku ženu:
• Osteoporoza - smanjena razina estrogena uzrokuje gubitak i slabiju ugradnju kalcija u koštano tkivo (lomovi). Potreba za unosom 1200 mg organski vezanog kalcija (Menopausal : 3×3 tablete dnevno osiguravaju 900 mg kalcija)
• Infekcije - hormonalne promjene koje dovode do suhoće i stanjivanja epitela sluzokože povećavaju rizik od urogenitalnih infekcija. Sluzokoža mjehura i ligamenti koji ga podupiru atrofiraju. Mjehur se spušta pri čemu je otežano potpuno pražnjenje- ostaje nešto urina (rezidualni urin) koji se dugo zadržava i služi kao podloga za razvoj bakterijskih infekcija, kronične upale uz često prateća krvarenja i bolove (prevencija: fitoestrogeni i ekstrakt preslice u Menopausalu)
• Povećan nivo kolesterola i srčani problemi, te povećan rizik od infarkta - uzrokovan je padom proizvodnje estrogena
• Opasnost od hormonalno uzrokovanih karcinoma – dojke, maternica, jajnici.

MENOPAUSAL FORMULA - jedinstvena i najkompletnija kombinacija vitamina, minerala i ljekovitog bilja u jednom proizvodu na hrvatskom tržištu koji je već našao potvrdu kod tisuća zadovoljnih žena u svijetu.

MENOPAUSAL FORMULA je kompleksni multi - vitaminsko biljni proizvod koji u sebi sadrži preko 40 prirodnih aktivnih sastojaka!
Vitamin A i betakaroten pomažu održavanju zdravlja i funkcije sluznice. Vitamin E sa cijelim vitaminsko-mineralnim antioksidativnim kompleksom djeluje protiv oštećenja i bolesti krvnih žila.
Vitamin D sa nizom minerala i oligoelemenata , te fitoestrogenima iz ljekovitog bilja (ginseng, slatki korijen, kineski anđeoski korijen ) sprečava pojavu osteoporoze i doprinose održavanju zdravlja koštanog tkiva.
Čitav niz biljaka (cimicifuga, likoricija, blaženi čkalj, preslica, vitex ili konopljika) sa svojim aktivnim tvarima i fitoestrogenima osiguravaju nadomjestak prirodnim estrogenima, pomažu održavanje psihičkog i tjelesnog zdravlja žene djelujući antidepresivno, umirujuće, antistresno. Upotrebom MENOPAUSAL FORMULE smanjuje se osjećaj straha, smiruju se valunzi, poboljšava raspoloženje i koncentracija, smanjuje se opasnost razvoja tumora ženskih reproduktivnih organa.

MENOPAUSAL FORMULA svakodnevna je potpora rješavanju većine problema suvremene žene kako bi se poboljšala kvaliteta života. Sa ovakvim preparatom menopauza uopće ne treba biti problem, i sa njim se uvijek možemo osjećati kao u najboljim godinama.

UPOTREBA: 2-6 kapsula dne

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.